ACNE THERAPIE

Aanvullende informatie

Acne is een huidaandoening die zich in verschillende vormen uit. Daarom wordt de aanpak van acne per patiënt bepaald tijdens de anamnese gesprek.

Iedereen heeft wel eens last gehad van acne. Acne is een huidaandoening waarbij het haarzakje talgkliersysteem geïrriteerd is door een chronisch ontstekingsproces dat wordt beïnvloed door o.a. hormonale factoren. In de meeste gevallen zie je acne in het gezicht, de hals en nek. Bij meer uitgebreide vormen komt het ook voor op de borst, rug en schouders.

Acne behandelen: Wat is de oorzaak van acne?

Vaak door invloed van hormonen ondergaat de huid allerlei veranderingen, waardoor de talgklieren groter worden en meer huidsmeer produceren. Bovendien wordt de talg wat dikker van samenstelling, waardoor deze moeilijker naar de huid kan worden afgevoerd. Dit alles kan leiden tot het verstopt raken van de talgklieren. Daarnaast zetten bepaalde bacteriën die zich in de talgklier bevinden de talg om in vrije vetzuren, die door de wand van de verstopte talgklier heendringen en een ontsteking kunnen veroorzaken.

Hoe werkt het behandelen van acne met IPL?

Bij onze acne behandeling geeft ons medisch gecertificeerde IPL apparaat in korte flitsen hoogenergetisch licht dat op de huid wordt gericht. Dit licht is niet van één golflengte, maar bestaat uit een breed spectrum licht van 590 tot 980 nanometer. Dit licht wordt door de huid geabsorbeerd en bevordert de bloedvoorziening naar de talgkliertjes. Hierdoor zal de P. Acnes bacterie worden vernietigd, omdat deze niet kan overleven in een zuurstofrijke omgeving.

Acne therapie met LED

Acne na behandelingDe nieuwste techniek om huidaandoeningen zoals acne te behandelen, is via een LED Therapie masker. Deze behandeling werkt met drie verschillende lichtgolven in één masker. Door het combineren van deze drie diverse golflengtes worden meerdere processen in de huid tegelijk beïnvloed. De LED behandeling is in de jaren tachtig ontwikkeld door ruimtevaartorganisatie NASA om onder andere wondgenezing in de ruimte te verbeteren. Kortom, dit is een uiterst veilige en pijnloze behandeling om van uw ongewenste putjes en bultjes af te komen.

Kan iedereen behandeld worden?

We kunnen alleen actieve acne behandelen. Acne littekens zullen niet verdwijnen. Ideaal is het als de huid licht van kleur is. Bij mensen met een donker getinte huid, of zongebruinde huid is het lastiger om resultaat te boeken. Remove adviseert dan ook tijdens de kuur, de zon zoveel mogelijk te vermijden en een goede factor (min 30) te gebruiken. 
 

De acnetherapie bestaat uit meerdere onderdelen die gecombineerd uitgevoerd kunnen worden:

  • Oppervlakkige reiniging van de huid (wassen en scrubben)
  • Diepte reiniging van de huid ( het verwijderen van gesloten- open comedonen, puisten, gerstekorrels en talgophopingen)
  • Het toepassen van fruitzuur in verschillende percentages
  • Het toepassen van microdermabrasie wanneer de acne niet meer actief is. Hierbij worden de acne littekens behandeld
  • Het aanbrengen van serums en vitaminen om de huid stralender en egaler te maken
  • Persoonlijke adviezen, voorlichtingen en leefregels rondom de acne
  • De patient krijgt ook aantal thuisprodukten mee ter aanvulling op de therapie die vooral van belang zijn bij fruitzuurpeelingen

User Login Form